3.6.–31.7.2019 Huomisen huopaa - Suomen huopayhdistys Filtti 20 vuotta

Huomisen huopaa -näyttely on Suomen huopayhdistys Filtin 20 vuotisen taipaleen juhlanäyttely. Näyttely siirtyy Craftcornerin Taito Galleriaan Suomen Käsityön museolta Jyväskylästä. Näyttelyn on juryttänyt kuvataidekriitikko Hannu Castrén. Hän on sanonut näyttelystä: ” Näyttely herättää keskustelua huovan paikasta modernissa maailmassa.”

 

”Huomisen huopaa on ikivanhan käsityötekniikan siirtymistä tulevaisuuteen uusina tuotteina, käyttökohteina ja materiaaliyhdistelminä. Huopa on hyvinvointia edistävä, rentouttava, jopa terapeuttinen kädentaidontekniikka hektisessä arjessa. Huopa sopii moderniin maailman ja tulevaisuuteen monipuolisuutensa, ekologisuutensa ja eettisyytensä vuoksi. Huopa ja huovutus luovat mahdollisuuksia tekstiilitaiteessa; ne toimivat väylänä kansainvälistymiselle ja uusien vaikutteiden huovuttamiseksi osaksi omaa tapaa työstää. Nämä ajatukset ovat huopuneet teoksiksi tähän näyttelyyn”, kertoo Filtin puheenjohtaja Eija Pirttilahti.

 

Filtin 20-vuotisnäyttely on jäsenistön luoma kokonaisuus. Huomisen huopaa todentaa, miten me filttiläiset osaltamme siirrämme huopaperinnettä tulevaisuuteen ja viemme suomalaista huopaosaamista maailmalle.

Näyttely osoittaa villan ja huovan monimuotoisuutta teosten kirjon laajuudella. Huopaan voi liittää erilaisia kuituja, kankaita, lasia, muovia tai jotain muuta ja pintaa voi koristella esimerkiksi kirjonnalla. Huopa luo mahdollisuuksia myös hyvin veistoksellisille teoksille.

 

Huomisen huopaa -näyttelyn teokset vaihtelevat sisustuksellisista huopatöistä kuten seinätekstiileistä, verhoista ja tyynyistä veistoksellisiin kolmiulotteisiin töihin ja vaatteisiin ja asusteisiin. Filtin jäsenten töissä on villaa yhdistettynä erilaisiin kankaisiin sekä huovan pintaa on kirjottu käsin ja koneella. Mukana on yhtä lailla höyhenen kevyttä kuin paksumpaakin huopaa; valkoista ja värikästä. Näyttelyn kaikki teokset ovat valmistuneet vuoden 2018 aikana.

 

Näyttelyssä on teoksia 39 huopataiteilijalta ympäri Suomen sekä ulkomailta, kaikki ovat Filtin jäseniä. Kansainvälistä väriä näyttelyyn tuovat tekijät, Saksasta, Englannista, Venäjältä ja Etelä-Afrikasta.

 

Lisätietoja. Sirpa Mäntylä, Filtin näyttelyvastaava

p. 045 1304777, sirpa.mantyla@filtti.fi