2.-15.11.2017 Osattiin ennen - osataan nytkin, Taito Uusimaa 100 vuotta

Näyttelyn tuotteet on toteutettu perinnekäsityötaitoja hyödyntämällä ja soveltamalla ja näin saatu ne elämään tähän päivään soveltuvissa tuotteissa. Osaamisen soveltaminen ja näin syntyneet tuotteet kunnioittavat niitä kädentaitoja, joita esivanhempamme osasivat ja joita käytettiin niin arkisten tarvekalujen kuin juhlatilaisuuksiin tarvittavien tuotteiden valmistukseen.

Osaamisen siirtäminen näyttelyn tuotteiden valmistukseen on toteutettu Osattiin ennen – osattaispa nytkin -hankkeen avulla. Yhteenvetona voidaankin todeta, että ”Osataan nytkin”. Hanke on saanut apurahan Suomen Kulttuurirahaston Uudenmaan rahastolta.

Näyttelyn tuotteet kertovat mm. köydenpunontataidon, lankanapin, kasvivärjäyksen, tuuliviirin työstön, harjansidonnan, puunkaiverruksen ja puuliitosten sekä räsyn käsittelyn ja sen kudonnan osaamisen soveltamisesta tämän päivän sisustus- ja käyttötuotteisiin.

Taitoja ja niiden soveltamista on opeteltu Taito Uusimaan järjestämillä kädentaidonkursseilla ja Uudenmaan Taito käsityö- ja muotoilukoulu Helmissä.

Näyttelyyn tutustuja pääsee itsekin kokeilemaan köydenpunontaa hyppynaruksi, patasudin valmistusta ja räsyn kudontaa kangaspuissa sekä seuraamaan lankanapin valmistusta koruksi.

Avajaiset
ma 6.11.2017 klo 17.00, tervetuloa!

Näyttelyn aikan järjestetään työpajoja joissa pääsee kokeilemaan eri tekniikoitaKöydenpunonnan työpajat
ti 7.11. klo 12-17 ja la 11.11. klo 12-16 / 5 € / hyppynaru

Patasutityöpajat                                           
pe 3.11. klo 12-17 ja pe 10.11. klo 12-17 / 5 € / patasuti

Kankaankudonnan työpajat                          
kaikkina näyttelypäivinä ma-pe klo 12-17, la klo 12-16

Lankanapista koruksi työnäytökset                
ma 6.11. klo 12-17 ja ti 14.11.klo 12-17

Lisäksi harjansidonnan ja köydenpunonnan salaisuuksiin on mahdollista tutustua näyttelyssä esitettävien videoiden välityksellä päivittäin.